Roadtripp - del 1

Jag, lillasyster och hennes vovvsing Ayla begav oss på road trip genom Sverige för några veckor sedan. En vecka och 1 dag var vi bortresta.
Det var underbart. Ingenting inplanerat, ingenting bestämt. Vi åkte dit vi kände för. Det enda vi ville var att gå på många olika loppisar. Vi åkte bara små inlandsvägar. Ibland kanske det var mindre lyckat när det bevisligen också finns väldigt dåliga små grus/skogsvägar även i södra delar av Sverige. Men de har ju också sin charm ;)
Vi fick se så mycket fint, många vackra landskap. Vi blev fascinerade över deras växtlighet därnere. Ja ni hör ju själva- vi sprang inte inne i städer och hetsade oss fram.
Hursomhelst så var vårat första stopp Mora. Där fikade vi (supergott!) och handlade lite nödvändigheter så som hundben, resesnacks mm. Därefter hamnade vi på resans enda auktion, mitt ute i ingenstans.
Jag ropade hem en gigantisk korg. Ved eller filtar i den? Ja vi får se. Den kommer passa fint i vårat hus :)) Vi var dock lite upprörda över att vi inte hade större bil alt. släp. Det fanns så mkt som man ville ha men inte fick plats med.;) Där fanns även en loppis där syster fyndade ett kakfat. Därifrån åkte vi ner till Värmland och Pärs bror. Vi blev bjudna på grillmiddag och boende. Kanon va det!
Vidare därifrån passerade vi många små vackra byar, bl. a så kom vi till en loppis som var i en ladugård. Hela familjen var där och tillslut hade nog alla kommit för att prata med oss. De var fascinerade av att höra om våran historia HUR i hela friden hade VI från Umeå/Sollefteå hittat hem till DOM. Haha vi skrattade mest! :D
Många fina människor som fyllde oss med glädje!
Natt 2 campade vi en stuga i Askersund. Jätte fint ställe. Vi åt ute på ett matställe, sedan njöt vi av en lång och vacker kvällspromenad. Dock frös vi så galet mkt på natten. Vi hade missat att det faktiskt fanns täcken. :P
Morgonen därpå var vi snabbt iväg igen. Men kort efter starten så stannade vi till på ett magiskt ställe. "sinnenas gård". WOW! Vi hade kommit till paradiset. En örtträdgård men en helt fantastisk kvinna som jobbar/bor där. Hon kunde verkligen ta hand om oss. Vi var där i 2,5 timme. Vi åt ekologiska smörgåsar med chevré, te med olika smaker från örterna som hon plockade i sin trädgård. Hembakade bullar, och ännu lite mer te. Hunden Chili log i stolen bredvid oss och sov. Ja stämningen där var minst sagt rofylld och det kändes som man fick ständig healing av att bara vara. Och jag fick inspiration till att själv nu läsa på mer om örter och att odla det själv nästa år.
Tillslut slet vi oss därifrån, annars hade vi nog somnat där av all avkoppling. Vi begav oss mot Vadstena.
forts. följer
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0