pepparkakshuset

Ja häromkvällen så fick jag det klart.Eller rättare sagt, det fick lov att vara klart. Sätter jag inte stopp för mig själv när jag håller på med sånt skoj då jag kan hålla på i evigheter.
Jag har aldrig tidigare gjort ett eget pepparkakshus från grunden.
Förutom då jag var liten och alltid gjorde exakt ett sånt som jag nu gjort!
Varje år så bodde jag och lillasyster hos vår moster när mor&far var borta på julfest med jobbet. Hurra för oss!
Då gick vi lös och bakade pepparkakor i massor samt detta fina egengjorda pepparkakshus.
Jag minns det nästan som igår. Mallen har legat och vilat i några år nu men från och med iår så är det åter igen en tradition att skapa detta hus till jul. Första året som jag och min moster bakade detta var 1988! Det ni!?
(dock har det nog aldrig någonsin blivit såhär pimpat!) 
 

Första advent

Idag hälsar jag december välkommen hit! Årets bästa månad om ni frågar mig! :)
Och det kunde ju inte bli bättre än att man imorse fick vakna upp till ett vitt vinterlandskap. Jippiii!! Så rackarns mysigt! Tände snabbt det första adventljuset och ställde mig och kokade tomtegröt. Undrar om någon älskar tomtegröt lika mycket som jag!!? hihi
Efter en härlig adventfrukost tillsammans med min lilla familj så bar det iväg mot arbetet. Har just kommit hem därifrån så nu tänkte jag spendera kvällen med att fortsätta där jag slutade imorse. Med en högmysfaktor, massa levande ljus, gott julfika och sen ska jag göra sista touchen på mitt pepparkakshus.
Hoppas ni alla haft en fin första advent! <3
 
Här kommer bilder på kransen som jag gjort i veckan till våran ytterdörr. Trodde det skulle va svårt värre men det visade sig vara riktigt enkelt. Tog en halmkrans som grund. Lindade massa granris runt den, Sedan pyntade jag den med den med lite av varje. Lite lingonris, ljung, en tomte, en guldtråd, några äpplen, en bit spetsband samt välkomstskylten.

 
 

RSS 2.0