apple pancakes

Här om dagen sedan slängde jag ihop dessa till lunch. Receptet kommer från min bak guru Roy Fares och hans bok "UNITED STATES OF CAKES". SÅ himla gott! Måste därför slänga in receptet här för er som blir sugna.
Apple Pancakes
ca. 7st pannkakor
 
4dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
2 krm salt
3 st ägg
3 1/2 dl mjölk
3 st äpplen (2 funkar lika bra)
smör till stekning
 
Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg och mjölk i en annan bunke. Vispa i omgångar ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Riv äpplena och blanda ner i smeten.
Grädda pannkakorna på låg värme så att bakpulvret kommer igång. Då blir de fluffiga och fina.
Grädda gärna i en liten stekpanna om du har. Annars går det lika bra i en vanlig men man ska tänka på att göra dom små, ca 13cm i diametern.
 
Servera med sånt som du gillar. 
Ex, på passande tillbehör-  hackade nötter, lönnsirap och vaniljglass. mums!
 
 

I väntans tider

 
Det här nya året kommer att bjuda på så mycket spännande!. Många upplevelser och utmaningar. Och framförallt massor med kärlek!  Ett nytt litet liv väntar på att få komma in i vårat liv. Aldrig tidigare har längtan varit större efter något!
Att nu bära på denna lilla mini-star i min mage är det mest fantastiska som jag upplevt! Visst, man är inte lika smidig som tidigare och man sover inte som vanligt. Foglossning är inget vidare och heller inte andra värkar som man kan få dras med. Men allt sådant känns som små bagateller när man vet att allt detta bara är naturligt och en del av processen för att få en ny liten människa till familjen. Ja då känns det inte alls jobbigt! Mer bara underbart och magiskt att få vara med om!!
Och varje gång jag känner hur bebis rör sig, sparkar med sina små ben när man trycker lite på magen eller cirkusen som blir på den lilla akrobaten när jag just ätit,.. det slår allt! Att vågen visar mer än den aldrig tidigare gjort är inget jag bryr mig om, jag känner mig vackrare än någonsin med min bebismage <3 Ett liv har redan kommit in i vårat liv. Nedräkningen tills vi få träffa dig är i högsta grad igång. Mars månad, du kan få komma nu. 
 

efterkälken

Då man ligger på efterkälken så slänger jag nu in lite fler bilder på julen i vårat hus.

Ett nytt år är här!

Ja då var vi plötsligt i januari månad!
Precis som så många andra så hade även jag, typ en miljon saker för mig där innan jul.
Vilket är charmigt om man inte stressar upp sig och istället njuter i allt vad man pysslar på med. Mysigaste tiden på året ska man ta vara på!
 
Jobbade mest hela december månad så det blev inte vidare mycket julpyssel. Men något som jag gjorde var egna adventslyktor. Jag tog fyra stycken tomma syltburkar. Klädde dem i gammalt notpapper. Limmade fast en bit spetsband på varje kant. Sedan tog jag ett gammalt tjockt juteband och knöt fast en liten bjällra i. Pyntade detta med små grankvistar. Fyllde burkarna med sand, stoppade ner ljusen och la på toppen några kottar som jag hade sprejat med lite vit färg.
Klart!
 

 

RSS 2.0