Påskrecept

Förra veckan hade jag min kompis Stina på besök. Jag fick åka in och hämta henne från tåget. Så härlig känsla! Bakade, fikade, surrade och gick en skön skogspromenad.
Till alla er som vill hälsa på mig/oss. Ta tåget, supersmidigt, och jag hämtar er mer än gärna! :D
Vi bakade biskvier. Första gången i vårat liv. Det var skoj men vi imponerades över konditorer som lyckas göra alla lika jämna och snygga. Hur som helst så blev det SUPERGOTT! När jag tänker efter så är jag egentligen inget stort fan av just biskvier. Men dom här! Dom tar jag gärna mer än en av! Varför inte bjuda på dessa till påsken?
Till alla er som blir sugna på något gott
 
DAIMBISKVIER

Till 20 st biskvier...

Behöver du :
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm

Gör så här:  

Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.

Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.

Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.

Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).

Chokladen ska inte vara för varm när du chokladdoppar, då rinner den nästan av biskvierna.
SMAKLIG FIKASTUND!
 

Ljuset av vår!

I vårat kök gassar solen in på dagarna. Ljuvligt! Allt detta ljus.
Påskriset har även kommit tittat fram. En bukett inne och en ute. Det är ungefär så mycket som jag stylar om till påsktider. Inte direkt lika som till jul ;)
 
 
 

Pelagontider

Äntligen börjar det finnas massor med fina färggranna blommor i blomaffärerna ! ! Inne vill jag att det ska stå vackra pelagoner i våra fönster. Ljusrosa och romantiska. Dom kommer även att hamna ute på altanen till sommaren men än är det för tidigt för det. Ute har jag faktiskt redan hunnit köpa en bunk med penséer som står och njuter av dessa underbara och soliga dagar som vi har nu! Jag njuter så det är inte klokt! Hela helgen och varje dag sen dess har jag suttit ute i solstolen och lapat SOL! Våren är verkligen här för att stanna!
Fjolårets pelagoner har jag försökt att föröka genom att ta sticklingar och plantera i nya krukor. Det är ju så man ska göra, tydligen, jag har sett min mamma och moster göra det i alla tider och lyckats så bra!. Så iår kände jag att det va dags att testa på detta. Att klippa ner dom för att ta sticklingarna var inte jätte kul, kändes mer som jag förstörde än skapade nya fina blommor. Nu är det bara att hoppas att jag lyckas! :)
 

Vår i mitt hår

Ja igår tillbringade jag min förmiddag ute i Holmsund hos Pia&Andrea på PASS. Fick håret färgat och klippt, blev bjuden på gofika från Nisses konditori och sedan överraskade dom mig med en liten plåtning. Eftersom det nu var ett helt år(!) sedan som jag var hos frissan så var det en verkligen en SÅ underbar stund igår att äntligen få bli ompysslad och framförallt fräsch i håret igen! Att sen få bli fotad, i sin nya look, av den duktiga fotografen Andrea som jag sett levererar så grymt fina bilder kändes inte direkt fy skam.
 

Kortfattat

Igår jobbade jag med CCstyling. Det var dags för ännu en omslagsbild på Underbaraclara. Vi höll till hemma hos Clara och det var precis som alltid en riktigt kanon dag! Det är ett minst sagt ett sant nöje att få arbeta tillsammans med så begåvande och proffsiga människor. Tidiningen kommer ut längre fram i vår.
Fotograf: Emilmedia
 
Idag är jag däremot  l e d i g .
Underbart väder! Vilket ger mig massor av energi!
Imorse bakade jag kanelbullar. Sedan har jag gjort sånt som tvätta, gått på en skön vår promenad, sprungit med Greta i lera och snö, myst och lagat god mat. Ikväll ska jag in till stan och fika med arbetskamraterna på Body shop. En kanon dag det här också! Och imorgon ska jag äntligen(!!!) till frissan!
 

pimpade sängbord

Jag söker nästan hela tiden nya projekt att ta itu med. För att det är så jädrans skoj!
Länge har jag velat göra om våra sängbord som kommer från Ikea och i helgen så skedde det.
Snabbt, enkelt och väldigt effektfullt. Målade ovansidan i vit färg med hjälp av olika schablonmönster. Och det bästa var att jag inte (för ovanlighetensskull!) ville ha ett perfekt resultat utan att det gärna fick kladdas lite :) För en perfektionist som jag så var det en galen och nästan lite smått förbjuden stund. 
Nöjd över resultatet! Nu är frågan vad nästa projekt ska bli?

RSS 2.0