mothers day

Idag är det mors dag. Grattis till alla mammor där ute! Och iår får jag fira det för första gången i mitt liv. Så grattis även till mig som har turen att få vara mamma till min favorit tjej!
Imorse uppvaktades jag med frukost på sängen. Emma, Fredrik och Lilly har varit här. De kom med gott fika och jättefina presenter till Loveli Sen fick jag middag från thai, satt som en smäck. Så kort gott - En bra dag!, min första morsdag!
 
Här en bild på våra små flickor, Loveli och Lilly! <3
 

en regnig onsdag

Just nu regnar det så mycket här ute att det inte känns som att vi kommer lämna soffan idag. Hade tänkt att vi skulle ta en tur med bilen in till stan. Men det lockar inte alls! Plus att jag har ont i halsen, suck. Enerignivån är låg. Så jag dricker mitt kära heta vatten med massa ingefära och honung och hoppas att det snabbt ska ge med sig. Jag vill absolut inte smitta lill tjejen. 
 
Fick ett par bilder igår som Pauline fotade. Titta så fint! Världens vackraste Loveli :D
 
 
 
 
 

föräldraträff

Idag var det dags för den andra föräldraträffen. Den här gången hann Loveli vara med på babymassagen innan hon somnade. haha. Det här med att ha en tid att passa,,,det är plötsligt inte jätte enkelt. Hon somnade hemma imorse efter att hon ätit frukost och sov fortfarande när det verkligen var hög tid att åka till träffen.
Jag fick väcka och snabbt packa in henne i bilen. Hon fick mat väl på plats. Sen var det en glad och njöd bebis som hann få lite massage innan hon slocknade till igen.
Att vara på föräldraträffar när dom är så här pass små är verkligen mest till för oss föräldrar. Att få komma ut och göra något annat. Att få en stund och lyssna på hur andra har det eller själv prata av sig. Att få tips och råd.
Så även om dom sover och inte alls är delaktig i det vi gör är det ändå en mysig stund på veckan!

Vi har kommit hem och hunnit ta oss en skön promenad med hundarna. Vädret är disigt men ändå ljust och rätt varmt. Nu sover lillhjärtat i vagnen ute på altanen, jag sitter bredvid och bara kopplar av i all fågelkvittersång.
 
Igår fick vi besök från Ljusdal. Linda-Pauline och Ulrika kom upp på en liten minisemester. L fick superfina presenter och sen gottade vi oss mest och såklart så fotade Pauline helt underbara kort på våran lilla skatt.
 
Nu är det dags att ta mig lite fika och kanske rent av en tupplur. Livet som mammaledig.
Jag njuter. Denna tid går så snabbt och jag kommer bara få uppleva den en gång i livet. Jag försöker ta varje dag som den kommer, att leva här och nu. En glad och pigg mamma ger en glad och pigg bebis och vise versa.
 
Och att vara mammaledig innebär inte att man ska sätta igång tusen olika projekt i hemmet. Det innebär heller inte att jag ska städa eller fixa allt praktiskt här hemma om dagarna. Nä man har faktiskt fullt sjå med att ta hand om sin lilla bebis. Och det är väl precis just därför som det heter "mammaledig".
Jag vill lägga all tid och fokus på henne. Hon är anledningen till att jag är hemma. Mitt jobb som mamma är att se till att jag har en nöjd tjej som mår bra. Det är inget 7 till 4 jobb. Det är dygnet runt. Allt som jag hinner utöver är ett plus. Kvällstid och helg när vi är båda hemma då kan man få mer gjort i hemmet. Men som sagt, jag spenderar hellre tiden med henne än att ha ett kliniskt perfekt hem.
Från början kände jag mycket stress över att inte hinna allt som man "borde göra". Att ha släppt det kravet på sig själv är otroligt skönt. Inga måsten. Vi ska bara må och ha kul tillsammans!
 
 

bubblan

Ja jag antar att jag fortfarande lever livet i en bebisbubbla. Det finns snålt om tid till annat. Och inget kan kännas bättre just nu än att få spendera varje dag tillsammans med min vackra dotter!
 
Så hon är alltså här hos oss nu.(något annat vore konstigt,kan ju liksom inte va gravid hur länge som helst!;))
 
Det var Fredagen den 13:e Mars som hon kom och tog oss med storm! Så från och med då är "fredagen den 13:e" min absoluta tur(favorit)dag!
Mitt hjärta växte till det dubbla av kärlek till henne. Älskade lilla skatt! Overkligt och helt fantastiskt att äntligen(!) få möta denna vackra mini människa som levt med mig i 9månaders tid. Hon som har varit med mig i allt jag gjort och alltid funnits där. Samhörigheten och kärleken till henne har varit enormt stark ända sen den dagen då hon kom till. Vi är själsfränder och ett riktigt dreamteam!
 
Hennes namn kom jag på redan då hon befann sig i min mage. Inget jag hört tidgare men jag tyckte det lät väldigt fint och unikt.
<3 LOVELI <3
Just betydelsen Love- kärlek på engelska och sedan Li som kommer från kinesiskan och betyder "den vackra", kunde inte kännas mer rätt och passande. Hon är just det! Den vackra kärleken! Mitt och Pärs allt!
 
Nu idag blir hon 10veckor!!. Tiden springer iväg och hon växer så det knakar. Jag hinner inte riktigt med.
Samtidigt som det är ledsamt att hon redan hunnit bli så stor så är det också helt fantastiskt(!) att se henne växa&utvecklas! Jag känner mig så lyckligt lottad som har fått denna stjärna i mitt liv!
 
Här på första bilden är hon endast 1 vecka gammal och på den andra bilden är hon sju veckor!
Himmel vad det kan hända saker på 6v!
 
 
 

RSS 2.0